Home Overijssel Zwolle Schoonmaakweek: leerlingen ruimen zwerfafval op

Schoonmaakweek: leerlingen ruimen zwerfafval op

Van maandag 11 maart tot en met zaterdag 16 maart gaan basisschool- en middelbare schoolleerlingen weer hard aan de slag om de omgeving van hun school afvalvrij te maken. Tijdens de schoonmaakweek komen maar liefst 3.500 leerlingen en wijkbewoners in actie tegen zwerfafval. Met fluorescerende hesjes aan, grijpers en vuilniszakken in de hand gaan zij in alle wijken en buurten in Zwolle aan de slag.

Op de afvalbarometer hieronder kunt u zien hoeveel afvalzakken er zijn verzameld. Andere jaren waren dit vaak meer dan 700 grote zakken met zwerfafval! Ook dit jaar hopen we weer op zo’n goed resultaat.

Om leerlingen enthousiast te maken en te motiveren zwerfafval te voorkomen, heeft ROVA dit jaar een prijsvraag bedacht. De leerlingen worden uitgedaagd om hun opruimactie te filmen en te uploaden via YouTube. De inzender van het leukste, beste, spannendste of mafste filmpje maakt kans op een schoolfeest met een bekende Nederlandse DJ.

Op zaterdag 16 maart, tijdens de afsluiting van de schoonmaakweek, dragen diverse wijkbewoners, organisaties en verenigingen ook hun steentje bij aan een afvalvrije leefomgeving door de wijk schoon te maken. Vindt u een schone woonomgeving ook belangrijk? Help dan mee met opruimen!

Wipstrik
Woont u in de Wipstrik? Geef u op door de antwoordstrook van de huis-aan-huis verspreide flyer in te leveren bij de wijkbeheerder van wijkcentrum Bestevaer of mail naar beheerder@wijkcentrumbestevaer.nl.

Programma
10.00 uur: wijkwethouder Gerrit Piek opent de opschoonactie bij wijkcentrum Bestevaer.
10.00 – 12.00 uur: samen met uw buren de straten en het groen in uw buurt afvalvrij maken.
12.15 – 14.00 uur: feestelijke afsluiting bij het wijkcentrum met soep, een broodje en springkussen voor de kinderen.

Zwolle Zuid
Woont u in Zwolle Zuid en wilt u een steentje bijdragen? U kunt zich opgeven bij de Wijkvereniging Zwolle Zuid via e-mail info@wvzz.nl.

Programma
Tussen 9.00 – 10.00 uur: handschoenen, vuilniszakken, grijpers en hesjes worden bezorgd.
10.00 – 12.00 uur: schoonmaken in en rondom uw straat. Tussentijds komen wij bij u langs met koffie en thee
12.00 – 13.00 uur: afsluiting met lekkere kop soep en een broodje.

Na afloop worden de knijpers, hesjes en het ingezamelde afval op een afgesproken plaats weer opgehaald.

Overige wijken
Ook als u niet in de Wipstrik of Zwolle Zuid woont, kunt u iets doen aan zwerfafval in uw omgeving. Gewoon op de plek waar u dagelijks langs wandelt of de hond uitlaat. Dus: neem mee die plastic tas en vul hem onderweg met al het zwerfvuil dat u tegenkomt.

Laad meer Zwolle

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Gezocht – Inbraakpoging bij winkel – Campherbeeklaan – Zwolle

Aan de Campherbeeklaan in Zwolle probeerden drie personen in de nacht van 16 op 17 oktober…