Home Overijssel Zwolle Nieuwe namen bekend

Nieuwe namen bekend

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle

Zwolle voert een aantal aanpassingen door in de naamgeving van de openbare ruimte. Twee tunnels, een sportpark, een pad en een gebiedje hebben namen gekregen die de herkenbaarheid en vindbaarheid ten goede komen. Het gaat om sportpark De Peterskamp, de Boxemtunnel en Boerderijentunnel, het (tijdelijke) Boerderijenpad en het gebied Goosebroek. Het bestaande sportpark in de Aa-landen ondergaat een kleine naamscorrectie.

De tunnel in de Hasselterweg, onder de Oude Wetering, krijgt door een collegebesluit officieel de naam Boxemtunnel. ‘De Boxem’ is een oude veldnaam in dit gebied. De tunnel in de Hasselterweg ter hoogte van de splitsing met de Zwolseweg heeft de naam Boerderijentunnel gekregen. De benaming is ontleend aan het thema voor de beoogde buurt hier: boerderijen. Een tijdelijk pad dat van deze tunnel naar de Havezathentunnel loopt heeft nu de naam Boerderijenpad.

De naam van Sportpark Aa-landen Het Hoge Laar is voortaan officieel Sportpark Het Hoge Laar. Iets ten westen van Het Hoge Laar ligt nog een sportterrein, waar onder meer AV PEC en Blue Hawks spelen. Vernoemd naar de nabijgelegen Peterskampweg is de officiële benaming voortaan sportpark De Peterskamp – een naam die de sportvelden in de volksmond al langer hebben.

Ten oosten van de Westerveldse Aa, dichtbij de Gooseveldweg ligt een gebied waar een elzenbroekbos ontstaat. Burgemeester en wethouders kennen aan deze locatie de naam Goosebroek toe.

Laad meer Zwolle

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…