Home Overijssel Zwolle Bestemmingsplan Kraanbolwerk vastgesteld

Bestemmingsplan Kraanbolwerk vastgesteld

De realisatie van de plannen voor Kraanbolwerk is weer een stap dichterbij. Maandag stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan voor deze nieuwbouwlocatie vast. Het nieuwe bestemmingsplan maak woningbouw op het voormalige plek van de Schaepmanfabrieken mogelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in het najaar van 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Alleen de Vrienden van de Stadskern een zienswijze dienden een zienswijze in. De vereniging uit in de zienswijze haar waardering voor de gedegen, zorgvuldige en interactieve wijze waarop aan de plannen voor Kraanbolwerk wordt gewerkt.

De zienswijze richt zich tegen het toegestane aantal bouwlagen en kapvormen van drie van de geplande gebouwen. De Vrienden van de Stadskern verzoekt met name de in het ontwerpbestemmingsplan voorgestelde hoogte van deze gebouwen te verlagen. Maar college en raad zijn van mening dat de opgenomen hoogten en kapvormen ruimtelijk aanvaardbaar zijn, en passen het ontwerpbestemmingsplan daarom niet aan.

Kraanbolwerk biedt ruimte aan 111 appartementen en 43 stadswoningen. Deze woningen en appartementen worden de komende jaren door ontwikkelaar AM gefaseerd gebouwd. Naar verwachting wordt begin 2014 gestart met de bouw van de eerste appartementsgebouwen.

Laad meer Zwolle

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Gezocht – Schietincident – Van Karnebeekstraat – Zwolle

In verband met een het schietincident in de Van Karnebeekstraat van zaterdag 16 september …