Home Overijssel Kampen Digitale infopunten in de IJsseldelta

Digitale infopunten in de IJsseldelta

Gedeputeerde Theo Rietkerk heeft vier digitale informatiepunten officieel in gebruik genomen van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Dat deed hij door het informatiepunt te onthullen op schapenboerderij de Vreugdehoeve in Westenholte bij Zwolle. De overige digitale informatiepunten bevinden zich in de VVV’s in Hasselt en Genemuiden en de Museumboerderij op Kampereiland.

Rietkerk opent infopunten NL IJsseldelta

De vier informatiepunten bevatten digitale schermen waarop de bezoekers informatie kunnen vinden over wat er te doen is in de IJsseldelta. Tevens is er informatie te vinden over de historie van het gebied en de toeristische bezienswaardigheden. Ze zijn gekoppeld aan een website. Tevens kan informatie worden gebruikt op de smartphones.

De informatiepunten maken onderdeel uit van het digitale informatieprogramma van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Naast deze informatiepunten zijn er ook drie Bezoekerscentra, waar grote interactieve tafels te vinden zijn. Deze staan in gebouw de Sluuspoort in Zwartsluis, de VVV Kampen en de VVV Zwolle. Verder kunnen kinderen in de bezoekerscentra ook door middel van spelletjes het Nationaal Landschap IJsseldelta ontdekken en beleven.

Het Nationaal Landschap IJsseldelta maakt onderdeel uit van de toeristische regio IJsseldelta. De provincie zet zich samen met IJsseldelta Marketing en de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland en het waterschap Groot Salland  in om meer toeristen te trekken en economische groei te stimuleren. De IJsseldelta onderscheidt zich door het aanbod van cultuur, natuur en water binnen een straal van 40 kilometer. Met de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt.  Een Nationaal Landschap met unieke kenmerken als monumentale boerderijen op terpen en de oudste polder van Nederland. En veel watersportmogelijkheden op de IJssel, het Zwartewater en het Zwarte Meer.

Laad meer Kampen

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…