Home Overijssel Kampen Kampense verdachte van busoverval Zwolle aangehouden

Kampense verdachte van busoverval Zwolle aangehouden

De politie heeft op woensdagavond een 18-jarige Kampenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht de zondag ervoor een buschauffeur in Zwolle te hebben overvallen. Hij is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer en de busmaatschappij Syntus zijn over de aanhouding geïnformeerd.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van de overval. Aan de hand van beelden van de beveiligingscamera in de bus kreeg de politie zicht op de vermoedelijke verdachte. De Kampenaar werd woensdagavond aangehouden en ingesloten. Bij de doorzoeking van de woning werden spullen aangetroffen, die afkomstig waren van de overval. Deze zijn veilig gesteld.

De overval vond op zondagavond rond 19.15 uur op de Hunzelaan in Zwolle plaats. Bij de halte “de Welle” stapte een negroïde man de lege bus in. Hij bedreigde de chauffeur met een scherp voorwerp en deze moest geld afgeven. Na de overval vluchtte de overvaller in de richting van De Welle.

Een onderzoek door de gewaarschuwde politie zorgde niet direct voor een aanhouding. Een Burgernetoproep leverde geen bruikbare informatie op.

De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook verantwoordelijk is voor twee overvallen op buschauffeurs die in 2011 plaatsvonden. Ook toen werden chauffeurs door een man tijdens hun busrit overvallen.

Vandaag zijn het slachtoffer en de directie van Syntus op de hoogte gebracht van de aanhouding. De overval heeft voor veel onrust onder het personeel gezorgd. De politie haakt aan bij een overleg dat de vakbonden, de provincie, de gemeente en Syntus gaan houden naar aanleiding van de ontstane onrust.

Laad meer Kampen

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Gezocht – Inbraakpoging bij winkel – Campherbeeklaan – Zwolle

Aan de Campherbeeklaan in Zwolle probeerden drie personen in de nacht van 16 op 17 oktober…