Home Overijssel Twente Diefstal uit verzorgingstehuis door babbeltruc

Diefstal uit verzorgingstehuis door babbeltruc

Een 91-jarige bewoonster van een verzorgingstehuis aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal is op dinsdag bestolen in haar woning. De dader gebruikte een babbeltruc om binnen te komen. Omstreeks 19.00 uur belde een Turks uitziende vrouw aan bij de bewoonster. Met een smoes kreeg zij de bewoonster zover dat zij haar binnenliet. Terwijl de bewoonster in de keuken was, stal de vrouw een onbekend geldbedrag en een bankpasje. Vervolgens verliet ze de woning. Een medewerker van het verzorgingstehuis zag kort daarna twee licht getinte vrouwen van 20 a 25 jaar door het gebouw lopen.

Later op de avond omstreeks 22.00 uur deed zich een soortgelijk incident voor aan de Guido van Gezellestraat in Oldenzaal. Twee vrouwen met een vergelijkbaar signalement deden zich voor als medewerksters van de thuiszorg. Met een smoes wisten ze zich naar binnen te praten bij de 87-jarige bewoonster. Tijdens dit incident werd niets gestolen.

Op basis van de signalementen vermoedt de politie dat het om dezelfde daders gaat. De vrouwen zijn tussen de 20 en 25 jaar, hebben een licht getint uiterlijk met zwart haar en ze zijn niet groot. Beide vrouwen waren netjes gekleed en droegen zwarte jassen.

 

Laad meer Twente

Geef een reactie

Bekijk ook

Hengelo – Gezocht – Wie zijn verantwoordelijk voor woningoverval?

Een vrouw werd op donderdag 24 september overvallen in haar woning aan de Meidoornstraat. …