Home Overijssel Kampen Bewoners slachtoffer van babbeltruc

Bewoners slachtoffer van babbeltruc

Een gezin aan de Bereklauw in Kampen is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van de zogenaamde babbeltruc. Onbekenden wisten met een smoes binnen te komen, waarna ongemerkt onder meer sieraden en een laptap werden weggenomen. De diefstal werd pas in de loop van de avond opgemerkt. Volgens de bewoners waren er omstreeks drie uur ’s middags een onbekende vrouw met een kind aan de deur geweest. Ze vroegen of ze in de achtertuin mochten kijken omdat het kind een bal kwijt was. Nadat er vergeefs was gezocht en de bewoner nog even aan de praat werd gehouden vertrokken beiden weer.

Volgens de gedupeerde ging het om een vrouw van tussen de 40 en 45 jaar met zwart, lang en loshangend haar gekleed in een roze shirt en zwarte broek. De vrouw had een Zuid-Europees uiterlijk en sprak gebrekkig Nederlands. Het kind was ongeveer 8 tot 10 jaar oud, had eveneens zwart haar en sprak ook gebrekkig Nederlands. De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken. Laat nooit zomaar vreemden binnen, maar laat ze buiten wachten en sluit uw deur goed af.

Laad meer Kampen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Kampen – Gezocht – Brandstichting kringloopwinkel

Op zondagmorgen 27 mei, kort na middernacht, wordt er brand gesticht bij een kringloopzaak…