Home Overijssel Deventer Onder invloed van drugs achter het stuur

Onder invloed van drugs achter het stuur

De politie heeft dinsdag op de A1 bij Deventer een automobilist aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur zat. Tijdens het onderzoek in zijn auto vond de drugshond later een halve kilo heroïne. Omstreeks 16.45 uur controleerden de agenten de auto omdat uit de politiesystemen bleek dat deze niet was verzekerd en de APK verlopen was. Tijdens het gesprek met bestuurder kregen de agenten de indruk dat de man onder invloed van verdovende middelen was. Bovendien zagen ze in de auto enkele attributen liggen die gebruikt worden bij het consumeren van drugs. De 51-jarige bestuurder uit Dordrecht werd hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Om aan te tonen dat de man onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat is daar een bloedproef afgenomen.

De agenten vermoedden dat er verdovende middelen in de auto verstopt waren en schakelden een drugshond in. Hun onderbuikgevoel werd door de hond bevestigd. De speurhond vond in de in beslag genomen auto een halve kilo heroïne.

De Dordtenaar zit nog vast. Hij was volgens eigen zeggen onderweg naar Zweden. Proces-verbaal wordt in ieder geval opgemaakt voor het rijden onder invloed, het bezit van de drugs en de overtredingen van de verkeerswetgeving. Ook wordt bij het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) een melding gemaakt omdat de agenten twijfelen aan de geschiktheid van de bestuurder om een auto te besturen.

 

Laad meer Deventer

Geef een reactie

Bekijk ook

Deventer – Gezocht – Poging Inbraak in bedrijfspand

Op 18 december breken twee mannen in, in het bedrijfspand van Auping aan de Maagdenburgstr…