Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Gezocht – Oplichting – Fazantstraat – Enschede

Enschede – Gezocht – Oplichting – Fazantstraat – Enschede

Een 86-jarige vrouw werd in Enschede slachtoffer van een babbeltruc. Een man deed zich voor als een monteur van een waterleidingsbedrijf. Met deze slinkse smoes kwam hij bij het slachtoffer binnen. Toen hij weg was bleek dat haar bankpas was meegenomen.

Op vrijdagochtend 27 januari rond 10:00 uur belde er een man aan bij een woning aan de Fazantstraat in Enschede. Hij zei tegen het 86-jarige slachtoffer dat er problemen waren met de watervoorziening en dat hij in de badkamer moest zijn. Het slachtoffer vertrouwde hem omdat hij leek te weten waar hij het over had en liet de man in de badkamer. Enige tijd nadat de man vertrokken was, ontdekte het slachtoffer dat haar bankpas niet meer in haar portemonnee zat. Later die dag werd er met de bankpas een bedrag van duizend euro opgenomen bij een geldautomaat, ongeveer 600 meter verderop aan de Rijnstraat in Enschede.

In hetzelfde appartementencomplex werd ook een andere vrouw benaderd door een zogenaamde monteur. Hij beweerde dat het water mogelijk besmet was en dat alle kranen open moesten blijven. Opvallend was dat de man alle deuren achter haar wilde sluiten, zelfs die van de badkamer, maar dit liet zij niet toe. Na de zogenaamde werkzaamheden vertrok de man hier zonder iets mee te nemen uit de woning.

Beelden

We hebben beeldmateriaal van iemand die pint aan de Rijnstraat. Deze persoon heeft een paar opvallende kenmerken, waaronder een uniek loopje. Ook lijkt het alsof hij of zij op sokken of sloffen loopt. Verder droeg deze persoon een opvallende lange jas. Mogelijk dat deze combinatie iemand iets zegt.

Laat ons weten als je weet wie dit is!

Hoe herken ik een babbeltruc? https://www.politie.nl/informatie/wat-is-een-babbeltruc.html 

Contact

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. 

 

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…