Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Politie, wnd. Hoofdofficier, wnd. President van de Rechtbank en Deken van advocaten Overijssel spreken over incident in Gronau

Enschede – Politie, wnd. Hoofdofficier, wnd. President van de Rechtbank en Deken van advocaten Overijssel spreken over incident in Gronau

Naar aanleiding van het schietincident in Gronau kwamen woensdag Politiechefs Pim Miltenburg en Karlijn Baalman, wnd. Hoofdofficier van Justitie Marthyne Kunst ,de wnd. President van de Rechtbank Elmy Elderman en de Deken van de Orde van Advocaten in Overijssel Carl Luttikhuis bij elkaar. Allen voelden ze de noodzaak om vanuit hun eigen discipline met elkaar over het incident te spreken.

Volgens Marthyne Kunst is het gesprek een logische stap. “We begrijpen dat dit incident, na het verschrikkelijke incident in Amsterdam, veel emoties oproept. Bij het slachtoffer en diens omgeving, maar zeker ook op iedereen die werkzaam is als advocaat, rechter, officier van Justitie of agent. Dan is het goed om elkaar op een moment als dit in de ogen te kijken.”

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Enschede – Gezocht – Poging doodslag – Hengelosestraat – Enschede

Een beveiliger werd mishandeld en bedreigd nadat hij drie mannen betrapte die bezig waren …