Home Gelderland Achterhoek De Graafschap steelt de show en Heracles steelt de punten

De Graafschap steelt de show en Heracles steelt de punten

Hans Kraay jr. was afgelopen zaterdag namens Fox op de Vijverberg. Aangezien dat Henk de Jong kort geleden te kennen gegeven had bij de Graafschap te vertrekken en de supporters (in een poll) Kraay als de ideale opvolger zien, leek dit wel heel toevallig… Hoe dan ook de Graafschap, 1 puntje verwijderd van de nacompetitie-streep, moest/moet knokken voor lijfsbehoud in de eredivisie. Kraay, als voetballer (o.a. bij de Graafschap), een knokker bij uitstek, zou wat dat betreft een goede inspiratiebron kunnen zijn.

Voor de zoveelste keer dit seizoen had de Brigata Tifosi weer eens GEWELDIG  uitgepakt met een sfeeractie. De Graafschap 65 jaar in de lengte en hoogte van de tribune weergegeven ´VEUR ALTIED´…  Hulde !!! Maar ook hulde voor de 11 hoofdrolspelers de eerste helft. Misschien wel de beste helft van dit seizoen, afjagen er bovenop zitten, doordekken en geen seconde verslappen. In een moordend tempo werden de Tukkers h-e-le-m-a-a-l  zoek gespeeld. Oké het eerste kwartiertje was nog even zoeken aan beide kanten en een beste kans voor Peterson aan Almelose zijde, maar daarna was het één en al de Graafschap wat de klok sloeg. De combinatie Vet-Narsingh lukte het net niet, maar in de 16e minuut op aangeven van El Jebli was het Benschop  die de 1-0 aantekende. Vervolgens nog eens El Jebli net niet, Vet alleen op de keeper, van de Pavert met een kopbal, Benschop net niet en El Jebli op de lat. Trainer Frank Wormuth van Heracles werd gek aan de kant, want zijn formatie werd helemaal zoek gespeeld. Een ruststand van 3-0 of vooruit 4-1 zou normaal zijn, maar helaas het stond na 45 minuten slechts 1-0. Overigens ook nog hulde voor scheidsrechter Higler de eerste helft, hij stond toe dat er mannelijk gevoetbald mocht worden, zonder dat er ook maar één speler echt over het randje ging.

Uiteraard was de tweede helft anders. De Heraclieden gooide er een stukje vechtlust bij op. Ze zochten duidelijk het randje op en gingen er soms overheen. Higler raakte de grip op de wedstrijd langzaam kwijt en ook de Graafschap kreeg steeds meer moeite om dit moordende tempo vol te houden. Echt gevaarlijk kon Heracles niet worden en en passant schoot Burgzorg namens de Graafschap op de paal. De tweede voor de Superboeren wou maar niet vallen. Een ongeschreven voetbalwet is, als je zelf de doelpunten niet maakt, dan vallen ze aan de anderen kant. Hoewel de ploeg uit Almelo sterker werd, kwam het doelpunt van Kuwas bijna letterlijk uit de lucht vallen; een afgeslagen aanval kwam voor z´n voeten terecht en vol op de pantoffel kogelhart langs de verbijsterende keeper Bertrams. Amper bekomen van de schrik 4 minuten later, zowaar nog mooier, een krul buiten het strafschopgebied van Duarte en de 1-2 was een feit. Hoe zuur, hoe onterecht…. De benzine bij de Graafschap was duidelijk op en ondanks de frisse impulsen van van Mieghem, Bahoui en Olijve kon de Graafschap geen echte vuist meer maken. Eindstand dus 1-2.

Tijdens de persconferentie bood de trainer van Heracles, Frank Wormuth nog z´n excuses aan; de Graafschap had meer verdiend vond ook hij. Hij had z´n spelers in de rust aangegeven dat ze een voorbeeld konden nemen aan de inzet/werklust/mentaliteit van de thuisploeg. Dat hadden ze dus goed opgepakt in de tweede helft. Henk de Jong was aangeslagen, maar uiteraard niet verslagen. Aankomende dinsdag Groningen uit en Zaterdag AZ thuis. En Hans Kraay had genoten van de Superboeren (de eerste helft) en voelde zich weer helemaal thuis…..

DE GRAAFSCHAP – HERACLES ALMELO: 1-2

Arbiter Dennis Higler | Toeschouwers: 12.505

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Charlison Benschop (16.), 1-1 Brandley Kuwas (66.), 1-2 Lerin Duarte (70.)

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu (83. Olijve), Straalman ©, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (74. Van Mieghem), El Jebli, Matusiwa; Narsingh (74. Bahoui), Benschop en Burgzorg.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Droste (61. Breukers), Van den Buijs, Rossmann, Van Hintum; Osman, Van Nieff (46. Konings), Duarte; Kuwas (88. Van der Water), Dalmau en Peterson ©.

Gele kaart(en) De Graafschap: Straalman (56.), El Jebli (86.)

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Van den Buijs (63.), Peterson (89.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Geen grote incidenten bij landelijke Sinterklaasintocht

Zaterdag 16 november kwamen ongeveer 25.000 mensen naar de landelijke Sinterklaasintocht. …