Home Overijssel Faillisement voor Podium Hardenberg

Faillisement voor Podium Hardenberg

podium Hardenberg
Foto (c) Filip Heidinga, www.Musicfhoto.com

Krap een jaar na de doorstart is Podium Hardenberg, dé nieuwe popzaal in het Oosten van Overijssel, failliet verklaard. Dinsdagmorgen werd het faillisement uitgesproken door de rechtbank. Het poppodium aan de rand van Hardenberg gokte op publiek uit Overijssel, maar ook uit Duitsland. Door verschillende oorzaken is het publiek echter niet genoeg komen opdagen, waardoor schuldeisers enkele weken geleden al lieten weten dat zij het faillissement van Podium Hardenberg hadden aangevraagd.

Voor de heropening van Podium Hardenberg werd twee jaar geleden al hard gewerkt door initiatiefnemers Rik Schutte en Gerko Kremer. Zij wilden Podium Hardenberg nieuw leven in blazen en lieten het podium in maart door de burgemeester van Hardenberg openen. Kremer stapte echter in mei al op. “Een tweede jeugd”, noemden de ondernemers het bij de opening, maar helaas voor Hardenberg is het podium een vroege dood gestorven. In totaal heeft het poppodium in negen maanden voor 65.000 euro aan schulden opgebouwd.

In de negen maanden dat het podium open was, waren er optredens van onder anderen Zwammstein, The Brandos, Robbie Valentine, L.A. Vation en Julian Sas. Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk maakt het podium wederom een doorstart.

Laad meer Overijssel
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Enschede – Politie zoekt getuigen schietincident Enschede

Bij een schietincident aan de Auskamplanden in Enschede is afgelopen nacht een 40-jarige m…