Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Man aangehouden voor trappen politieagent

Enschede – Man aangehouden voor trappen politieagent

Een 19-jarige man uit Enschede is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 december aangehouden voor mishandeling van een politieagent. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Gedurende de nacht uur was het meerdere keren onrustig in de Stadsgravenstraat. De sfeer was grimmig en er vonden meerdere vechtpartijtjes plaats. Rond 05.00 uur werd besloten een grote groep aanwezigen weg te sturen. Meerdere personen weigerden dit echter en bleven vervelend. Ook de verdachte werd meerdere malen gevraagd om weg te gaan. Ook hij weigerde en werd agressief. Hij trapte daarbij één van de agenten op zijn been. Hierop werd hij aangehouden.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen personen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Het beleid van het openbaar ministerie is er tevens op gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie-, brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.
(2017577374)

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt man aan na zware mishandeling, tweede verdachte wordt gezocht

Aan de Nijerwalstraat in Zwolle is gisteravond een 32-jarige man mishandeld door twee gema…