Home Overijssel Twente Enschede Almelo, Enschede – Zaken in Onder de Loep van 16 november

Almelo, Enschede – Zaken in Onder de Loep van 16 november

Deze week in Onder de Loep weer zaken met goede camerabeelden. Onder de Loep wordt tweewekelijks op donderdagavond bij RTV Oost uitgezonden vanaf 17.45 uur en zal daarna elk uur worden herhaald. <HR> Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder ‘Gezocht en Vermist’ op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto’s van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Almelo/Enschede, bejaarde dames slachtoffer van babbeltrucs
Op vrijdagmiddag 10 november wordt een 88-jarige vrouw uit Enschede met geweld beroofd van haar gouden ketting door een onbekende man. De man is samen met een andere man middels een babbeltruc haar woning binnengekomen. De ene man belde aan met een smoes en weet de woning binnen te komen. Daar worden verschillende sieraden weggenomen. Wanneer de hoogbejaarde vrouw de man haar woning weer weet uit te werken, blijkt er in haar gang nog een andere man te staan. Deze man grijpt haar bij de keel en steelt haar gouden ketting. Dan gaan de mannen er vandoor.

Drie dagen eerder op dinsdag 7 november overkomt een 89-jarige inwoonster van Almelo iets soortgelijks. Een onbekende vrouw staat opeens in haar achtertuin aan bij haar woning aan de Richard Holstraat. Met een smoes weet ook deze vrouw de woning binnen te komen. Wanneer het slachtoffer de onbekende vrouw de achterdeur weer uit weet te werken, verlaat vermoedelijk een handlanger de woning via de voordeur met de sieraden van het slachtoffer.
In de uitzending interviews met de slachtoffers, signalementen van de daders, verschillende vragen en preventietips om babbeltrucs te voorkomen.
2017521403/2017517301

Almelo, brandstichting brasserie
In de vroege ochtend van woensdag 1 maart werd brand gesticht bij een brasserie aan de Kerkstraat. Al eerder werd aandacht besteed aan deze zaak in Onder de Loep. Op bewakingsbeelden van de bewuste nacht zijn verschillende fietsers te zien die mogelijk meer weten of gezien hebben van deze brandstichting. Deze bewakingsbeelden komen in de uitzending aan de orde.
2017094815

Enschede, gewapende overval op tankstation
Op vrijdagavond 30 december 2016 rond 20.50 uur wordt het Brand Oil tankstation aan de IJsselstraat overvallen door een onbekende man met een mes. De man komt aanrijden in een grijze Renault Scenic, rent naar binnen en bedreigt de medewerker met het mes. Deze weet de overvaller de deur uit te werken met een stoel. Daarna gaat de overvaller er te voet vandoor. In de uitzending bewakingsbeelden van deze overval.
2016635847

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almelo – Politie houdt man aan voor zware mishandeling

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli kreeg de politie een melding van een confli…