Home Gelderland Achterhoek Go Ahead steelt een punt op de Vijverberg (1-1)

Go Ahead steelt een punt op de Vijverberg (1-1)

Sfeeractie
Na een spetterende sfeeractie bij de opkomst met langs het hele veld de tekst “vecht en domineer, win en revancheer”, was het alleen maar de Graafschap wat de klok sloeg. Alle duels werden gewonnen en telkens als de Graafshap de bal veroverd had kwam er in sneltreinvaart weer een nieuwe actie op gang.
Helaas leverde het geen doelrijpe kansen op. Het eerste vuurwerk in de wedstrijd kwam van Go Ahead. Helaas niet van de spelers maar vanaf het uitvak van de Go Aheadsupporters. Er werd een heel zware vuurwerkbom op het veld gegooid, waaruit voor Go Aheadsupporters heel mooie rood-gele rook kwam. Even werd het spel stilgelegd door Bas Nijhuis, maar direct daarna gingen de blauw-witten door met waar ze mee begonnen waren met in de 21e minuut een pegel van Mark Diemers op de lat die door Sjoerd Ars in de rebound net gemist werd.
Keeper Bednarek van de Graafschap kreeg pas in de 19e minuut een actiemoment bij de eerste corner van Go Ahead, terwijl de Graafschap op dat moment al 7 corners had veroverd.
In de 44e minuut ging Sven Nieuwpoort geblesseerd het veld af. Hij riep nog tegen de trainer dat hij het nog wel één minuutje vol had gehouden, dit typeert de inzet en de werklust van de spelers. Maar hij werd gewisseld door Bart Straalman. En waarschijnlijk in de onrust in de organisatie door die wissel was het Go Ahead dat totaal onverdiend misbruik maakte van de organisatie en de 0-1 scoorde.
De tweede helft

Na rust ging de Graafschap weer net als in de eerste helft volvarend vanaf het begin in de strijd. Sjoerd Ars had in de eerste helft al een paar prima kansen gemist, maar was in de 60e minuut met een schitterende kopbal de keeper uit Deventer te slim af en de stand was weer gelijk.(1-1)
Helaas werd er daarna niet meer gescoord, maar gezien het feit dat de Deventenaren gefeliciteerd werden met dit gelijkspel, is het duidelijk dat dit puntje in Doetinchem gewoon gestolen is. De Graafschap had een overwinning verdiend. En zeker met 9311 supporters op de tribune.

De Graafschap – Go Ahead Eagles: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Pieter Langedijk (45+4.), 1-1 Sjoerd Ars (60.)

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 9.311

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena (74. Van Diermen), S. Nieuwpoort © (45+1. Straalman), L. Nieuwpoort, Driver (56. Klaasen); Diemers, El Jebli, Tutuarima; Van Mieghem, Ars en Serrarens.

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens, Ketting, Schenk ©, Suk, Langedijk, Overgoor (88. De Kogel), Hendriks, Werkhoven (83. Maneschijn), Corbin-Ong, Hettinga en Hölscher (69. Soumaoro).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: Corbin-Ong (58.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…