Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Straatrover aangehouden na DNA match

Enschede – Straatrover aangehouden na DNA match

De politie in Enschede heeft 1 oktober 2017 een 24-jarige man uit Enschede aangehouden voor een straatroof in 2016 na een DNA match. De man is ingesloten en krijgt proces-verbaal.

Een destijds 13-jarig meisje uit Enschede werd op 12 juni 2016 op de Geessinkweg beroofd van haar telefoon. Na de straatroof werd een DNA-spoor veiliggesteld.

Het Nederlands Forensisch Instituut stelde uit het spoor een DNA-profiel op. Dit DNA-profiel leverde een hit op met de 24-jarige man. De man bleek echter onvindbaar en stond daarom gesignaleerd in de politiesystemen.

In de nacht van zaterdag op zondag 1 oktober liep hij tegen de lamp toen zijn identiteit werd vastgesteld na een opstootje in een horecagelegenheid in Enschede. Agenten zagen dat de man nog gesignaleerd stond voor deze straatroof en konden hem hierop aanhouden.

DNA-onderzoek bij veroordeelden
Op grond van de Wet ‘DNA-onderzoek bij veroordeelden’ moeten mensen die veroordeeld zijn voor een misdrijf waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan verplicht celmateriaal afstaan. Dit gebeurt door wangslijm af te nemen. Deze wet is belangrijk voor de opsporing, vervolging en berechting van misdrijven waarbij lichaamsmateriaal van de dader is (of wordt) gevonden. De afgelopen jaren zijn meerdere misdrijven opgelost dankzij deze wet.

2016290044

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Deventer – Week van de opsporing in Deventer; Let’s catch ’em!

Agenten doen niets liever dan boeven vangen. Steeds vaker werken we daarvoor samen met bur…