Home Overijssel Deventer Apeldoorn – Gezocht – Tweetal gezocht voor ramkraak juwelier

Apeldoorn – Gezocht – Tweetal gezocht voor ramkraak juwelier

Op maandagochtend 18 september rond 03.20 uur werd een ramkraak gepleegd bij Maaskant Juweliers aan het Mercatorplein in Apeldoorn. Dit was al de tweede ramkraak in een maand tijd. Waar het op 22 augustus nog bleef bij een poging, slaagden de daders er nu wel in om binnen te komen.

Ramkraak
Met een eerder die nacht in Deventer gestolen oud model rode Volkswagen Jetta werd de etalageruit geramd. De twee daders vluchtten daarna op een scooter.

Eerdere poging
Op 22 augustus werd ook al geprobeerd de pui uit de zaak te rammen. Dat is toen niet gelukt. De daders hebben toen hun auto achtergelaten. Deze keer hadden de daders rijplaten meegenomen, waardoor het wel lukte om de etalage binnen te rijden.

 

Sporen naar de daders
De daders van beide ramkraken lijken een link te hebben met Deventer omdat beide auto's kort voor de ramkraken daar werden gestolen. De ramkraak van 18 september werd uitgevoerd met een rode Volkswagen Jetta. Die Jetta is tussen 11 en 17 september gestolen vanaf de Schurenstraat in Deventer. In dezelfde wijk in Deventer – in de Jan Steenstraat – werd op 22 augustus tussen 00.35 en 00.45 uur een grijze Ford Ka gestolen die werd gebruikt bij de poging ramkraak een maand eerder. En dan zijn er nog de rijplaten die zijn achtergebleven bij de juwelierszaak. Mogelijk weet iemand daar meer over te vertellen. 

Laad meer Deventer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Deventer – Week van de opsporing in Deventer; Let’s catch ’em!

Agenten doen niets liever dan boeven vangen. Steeds vaker werken we daarvoor samen met bur…