Home Overijssel OM vervolgt bestuurder hoogwerker treinongeluk Dalfsen

OM vervolgt bestuurder hoogwerker treinongeluk Dalfsen

Het Openbaar Ministerie gaat de 23-jarige bestuurder van de hoogwerker die 23 februari 2016 een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen, vervolgen.

Bij dit ongeluk kwam de machinist van de trein om het leven en raakten zes mensen gewond. De trein botste in volle vaart op een hoogwerker op de spoorwegovergang bij Dalfsen. De trein ontspoorde daarbij volledig. De bestuurder van de hoogwerker kon vlak voor de botsing van zijn voertuig springen.

De 23-jarige man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel ten gevolge (artikel 6 Wegenverkeerswet).
Hem wordt verweten dat hij onoplettend, dan wel onachtzaam heeft gereden en zich daarbij onvoldoende heeft geïnformeerd over de dienstregeling op het spoor ter plaatse. Daarbij zou hij zich van te voren niet goed hebben gerealiseerd of hij met een langzaam voortbewegend voertuig veilig kon oversteken op deze spoorwegovergang.

Laad meer Overijssel
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almelo – Politie houdt man aan voor zware mishandeling

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli kreeg de politie een melding van een confli…