Home Overijssel Deventer Deventer – Vier aanhoudingen van vuurwapengevaarlijke verdachten

Deventer – Vier aanhoudingen van vuurwapengevaarlijke verdachten

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie middels een zogenaamde ‘uitpraatprocedure’ vier mannen in de leeftijd van 22 tot 26 jaar aangehouden die verdacht worden van een beroving eerder die nacht. Bij doorzoeking in het voertuig trof de politie een vuurwapen aan.

De verdachten, afkomstig uit Deventer, Raalte en Purmerend, hebben het mannelijke slachtoffer op de Smedenstraat in Deventer onder bedreiging van een vuurwapen persoonlijke goederen afhandig gemaakt. Direct hierop is de politie ingeschakeld en heeft de bewuste auto snel kunnen traceren op de Boxbergerweg in Deventer. Omdat er gemeld was dat er vermoedelijk een vuurwapen gezien was, hebben de politieagenten de dienstwapens gericht op de inzittenden en de verdachten middels een ‘uitpraatprocedure’ uit het voertuig gehaald. Na onderzoek in het voertuig bleek dat er naast het vuurwapen ook goederen van het slachtoffer in de auto lagen.

De verdachten zitten nog vast en de recherche heeft de zaak in onderzoek.

 

Voor nadere informatie over het gebruik van geweld door de politie verwijs ik u naar de volgende link:  https://www.politie.nl/themas/geweldsinzet.html

 

(NT 2017407118)

Laad meer Deventer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Man berooft vrouw van ketting

Op vrijdagavond 13 juli om 17.48 uur kreeg de politie een melding dat tussen 17.15 en 17.4…