Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Politie houdt verdachte aan op mogelijk gestolen bromfiets

Enschede – Politie houdt verdachte aan op mogelijk gestolen bromfiets

De politie heeft woensdagmiddag een 27-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en/of heling. Agenten zagen de man op zijn bromfiets rijden en druk aan het bellen was. Daarvoor wilden zij hem staande houden.

De agenten sommeerden de bromfietsrijder te stoppen. De man dacht daar anders over en ging er vandoor. Op de Helenastraat in Enschede werd de man tot stoppen gedwongen. Hij kon geen rijbewijs overleggen en ook geen ander ID-bewijs.

Bij controle van de scooter zagen de agenten dat er gerommeld was met het chassisnummer. Tijdens het gesprek  zagen de agenten dat hij zich nogal zenuwachtig gedroeg. Hij had een vaag verhaal over de herkomst van de bromfiets. Toen de grond te heet werd onder zijn voeten liet hij zijn bromfiets achter en ging er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging wisten de agenten de man alsnog in te rekenen. De bromfiets en de verdachte werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Enschede – Gewonde na steekincident

De politie in Enschede is een onderzoek gestart na een steekincident. Een 28-jarige man ui…