Home Overijssel Twente Enschede Vader voorgeleid na meenemen kinderen in Enschede

Vader voorgeleid na meenemen kinderen in Enschede

De man die ervan verdacht wordt zijn kinderen te hebben meegenomen naar Hongarije is in Nederland aangekomen. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel voor de verlenging van zijn voorarrest.

Op 19 mei jl. zou de man zijn drie kinderen, zonder toestemming van de moeder, meegenomen hebben van huis. De politie startte meteen een onderzoek. Via social media en Opsporing Verzocht werden foto’s getoond in de hoop de kinderen snel terug te vinden. Er werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor de vader.

Op dinsdag 30 mei werd het viertal aangetroffen in een trein bij de grens tussen Hongarije en Roemenië. De kinderen zijn daarna zo snel mogelijk herenigd met hun moeder. De uitleveringsprocedure is meteen in gang gezet met als resultaat dat man vorige week donderdag in Nederland is aangekomen.

Dinsdag 13 juni wordt de man voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel. De officier van justitie zal vragen het voorarrest te verlengen met veertien dagen.

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almelo – Verdachte aangehouden voor straatroof

De recherche hield op dinsdag 19 juni een 18-jarige man uit Almelo buiten heterdaad aan op…