Home Gelderland Achterhoek De Graafschap pakt een punt op de Vijverberg tegen Twente (1-1)

De Graafschap pakt een punt op de Vijverberg tegen Twente (1-1)

logo de graafschap
Met 10 man tegen 11 Twentenaren van 0-1 terug naar 1-1
In wederom een volgepakt stadion de Vijverberg speelde de Graafschap tegen streekgenoot FC Twente, de ploeg die er zomaar voor kan zorgen dat de nummer laatst niet degradeert, maar zelf teruggezet wordt naar de eerste divisie. Uiteraard hadden de supporters daarvoor wederzijds sfeervolle teksten bedacht die dan ook luidkeels gezongen werden. Ook het uitvak van Twente zat bomvol, kortom een prachtig decor voor weer een mooie boerenbruiloft. Dat was het zeker het eerste kwartier, daarna ebde het een beetje weg. Pas in de 32e minuut kwam daar verandering in.
Huiswerkopdracht voor Edwin Suselbeek
Edwin Suselbeek is een belangrijke keeperstrainer in de Achterhoek en hij heeft ook Hidde Jurjus onder zijn hoede. Waar hij de komende tijd nog maar eens flink met Hidde op moet gaan oefenen zijn de plotselinge afstandsschoten. Hoe vaak hebben we niet gezien dat daarmee de tegendoelpunten werden gemaakt? Ook nu was het Twentespeler Jerson Cabral die zich heel fraai vrijspeelde en met een schitterend schot Hidde Jurjus totaal verraste (0-1)
wissel in de rust
Na de rust kwam Bryan Smeets in het veld voor een in de eerste akte zwak spelende Karim Tarfi. Hij bracht wat meer agressie in het veld en de Graafschap begon druk uit te oefenen op Twente en ging daarbij vaak tot aan het gaatje. Jeroen Tesselaar kreeg daar bijvoorbeeld een gele kaart voor. Normaal gesproken bindt een speler dan een beetje in om een tweede gele kaart (rood) te voorkomen. Jeroen Tesselaar kwam bij een actie nogal onbesuisd in en hoewel hij, in de herhaling te zien, zijn been op het laatste moment nog wel terugtrok, kreeg hij geen tweede gele kaart, maar direct rood.
En dan moet je met 10 man verder. Heel vaak zie je dat ploegen dan alles of niets gaan spelen. Jan Vreman wisselde de moegestreden El Jebli in voor normaal aanvallende middenvelder Dean Koolhof. Hij moest de verdedigende plek van Tesselaar vervangen en deed dat niet eens onverdienstelijk.
Toen verdediger Mark Diemers ook nog eens vervangen werd door aanvaller Piotr Parzyszek werd de druk van de Graafschap op het doel van Twente alsmaar groter.
Dit werd uiteindelijk in de 87e minuut beloond door een schot vanaf 20 meter dwars door de verdediging van Twente door diezelfde Piotr Parzyszek (1-1).
Woensdag naar Utrecht waar misschien ook nog wel wat te behalen valt, omdat iedereen daar al bezig is met de wedstrijd tegen Ajax en maar hopen dat NEC haar sportieve plicht doet door van Cambuur te winnen. Dan komt het allemaal weer helemaal goed.
d'ran
De Graafschap – FC Twente 1-1

Arbiter Allard Lindhout | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jerson Cabral (32′), 1-1 Piotr Parzyszek (87′)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi(46′ Bryan Smeets), Mark Diemers(74′ Piotr Parzyszek), Youssef El Jebli (60′ Dean Koolhof), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters.

Opstelling FC Twente: Nick Marsman; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Bruno Uvini, Stefan Thesker; Robbert Schilder, Hakim Ziyech, Tim Hölscher; Chinedu Ede (38′ Jeroen van der Lely), Oskar Zawada (65′ Torgeir Börven) en Jerson Cabral (77′ Vincent Schmidt).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (36′), Peters (43′), Tesselaar (57′), Smeets (88′)

Gele kaart(en) FC Twente: Zawada (45+1′), Ziyech (77′), Marsman (87′)

Rode kaart(en) De Graafschap: Tesselaar (60′)

Laad meer Achterhoek

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – Man neemt snel, vergeten, portemonnee weg

Bij een tankstation aan de Hanekamp in Zwolle komt op 12 juli 2019 een vrouw om wat geld t…