Home Noord-Holland Zaanstad Resultaten controles preventieve veiligheidscontroles

Resultaten controles preventieve veiligheidscontroles

De politie Zaanstreek-Waterland hield woensdag preventieve veiligheidscontroles in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Deze controles worden regelmatig gehouden om de stijging van criminaliteit tijdens de donkere maanden tegen te gaan. De politie controleerde woensdag tussen 15.00 uur en 23.00 uur aan de Kepplerstraat en de Weer in Zaandam. Totaal zijn hierbij 2.737 kentekens gelezen door de ANPR (kentekenherkenning). De politie controleerde diverse voertuigen.

Een persoon kreeg een boete voor het rijden met een verlopen rijbewijs.

Meerdere personen (vier) bleken openstaande vonnissen van enkele honderden euro’s tot ruim duizend.

Van een wanbetaler werd de auto weggesleept.

Diverse personen die gecontroleerd werden, bleken bekenden van de politie.

Deze preventieve controles worden regelmatig gehouden op verschillende locaties, bij in- en uitvalswegen. Door de inzet van ANPR (kentekenherkenning) worden ‘goede’ automobilisten ontzien en kunnen ‘bekenden’ van de politie worden gecontroleerd. Deze acties komen tot stand in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst.

Laad meer Zaanstad

Geef een reactie

Bekijk ook

Krommenie – Gezocht – Mishandeling – Zuiderhoofdstraat – Krommenie

Zondag rond 01.30 uur vond een mishandeling plaats aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. …