Home Noord-Holland Zaanstad Resultaten controles preventieve veiligheidscontroles

Resultaten controles preventieve veiligheidscontroles

De politie Zaanstreek-Waterland hield donderdag preventieve veiligheidscontroles in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Deze controles worden regelmatig gehouden om de stijging van criminaliteit tijdens de donkere maanden tegen te gaan. De politie controleerde tussen 16.00 uur en 22.15 uur aan De Weer in Zaandam. Totaal zijn hierbij 2.442 kentekens gelezen door de ANPR (kentekenherkenning). Meerdere auto’s werden gecontroleerd, hieronder de resultaten:

Een persoon had nog een boete openstaan van enkele honderden euro’s. Zijn voertuig is meegenomen naar het politiebureau. Na betaling van de boete kreeg hij zijn auto terug.

Ook een ander persoon had nog een boete openstaan die direct betaald werd.

Twee personen werden gecontroleerd die bekenden waren van de politie. Bij hen werd niets aangetroffen.

Deze preventieve controles worden regelmatig gehouden op verschillende locaties, bij in- en uitvalswegen. Door de inzet van ANPR (kentekenherkenning) worden ‘goede’ automobilisten ontzien en kunnen ‘bekenden’ van de politie worden gecontroleerd. Deze acties komen tot stand in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst.

 

Laad meer Zaanstad

Geef een antwoord

Bekijk ook

Zaandam – Gezocht – Wie herkent brandstichter?

Op de hele vroege ochtend van zondag 14 augustus omstreeks 03.00 uur loopt een man in de r…