Home Noord-Holland Hoorn Hennepkwekerijen opgerold

Hennepkwekerijen opgerold

Op diverse plaatsen in Hoorn werden dinsdag hennepkwekerijen aangetroffen. Op de St. Jozefstraat stond in een woning in een slaapkamer een kweektent met 25 planten. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Zijn huurcontract wordt door de woningcoöperatie beëindigd. Op de Akkerwinde werden in een kweektent op de zolder 69 potten met plantenresten aangetroffen.

Op de Westersingel werden in een ruimte onder een woning 409 hennepplanten aangetroffen. De 63-jarige bewoner werd aangehouden. Drie vrouwen uit Hoorn waren hennep aan het knippen. Ook zij werden aangehouden. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. De gemeente heeft hier bestuurlijk ontruimd. Dit betekent dat de kosten voor de ontmanteling worden verhaald op de verdachte.

Op de Cole Porterhof werden in een kweektent op zolder 100 planten gevonden. De 38-jarige bewoner werd aangehouden. Er was sprake van stroomdiefstal. Op de Nachtegaal werden op zolder 261 planten aangetroffen. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. De 53-jarige bewoner werd aangehouden. Ook hier is bestuurlijk ontruimd.

 

Laad meer Hoorn

Geef een antwoord

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…