Home Noord-Holland Hoorn Onderscheiding voor jeugdsporters

Onderscheiding voor jeugdsporters

Oorkonde jeugdsportersDe gemeente Hoorn gaat jonge sporters belonen voor hun sportprestaties met een speciale oorkonde. Met de oorkonde wil de gemeente jeugdsporters bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch Kampioenschap in het zonnetje zetten.

Jongeren die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Hoornse gemeenschap krijgen van de gemeente een jeugdlintje. Het jeugdlintje wordt echter niet uitgereikt aan jongeren die een belangrijke sportprestatie geleverd hebben. Omdat deze mensen ook een belangrijke bijdrage leveren aan de gemeenschap en Hoorn op een positieve manier op de kaart zetten wil het college deze mensen aanmoedigen met een oorkonde. Wethouder Aart Ruppert voegt daar aan toe, ‘Deze jonge sporters vervullen een voorbeeldfunctie en moeten aangemoedigd worden. Wij zijn trots op ons jonge talent uit Hoorn en zij mogen best beloond worden. ‘

De oorkonde wordt uitgereikt aan jeugdsporters bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch Kampioenschap. De sporter moet wel lid zijn van een Hoornse sportvereniging of woonachtig zijn in Hoorn. Daarnaast moet de sporter deel uitmaken van de jeugdcategorie van een sportbond die aangesloten is bij het NOC*NSF.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…