Home Noord-Holland Hilversum Man met teveel alcohol op rijdt door na ongeval

Man met teveel alcohol op rijdt door na ongeval

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond een ongeval op de Snelliuslaan. Rond 03.30 uur werd een bewoner wakker van een harde knal. Toen hij naar buiten keek zag hij zijn auto, die geparkeerd stond, tegen een lantaarnpaal aangeschoven. De auto had schade aan de voorzijde. De bewoner ging naar buiten en zag brokstukken die niet bij zijn auto hoorde. Tevens lag er een oliespoor op de weg. Hij volgde dit oliespoor en op de Kretschmar van Veenlaan zag hij de beschadigde auto staan en een man wegrennen.

Agenten kwamen ter plaatse en daar bleek ook een fietser te zijn aangereden. De 20-jarige Hilversummer had geen letsel en wilde naar huis. Agenten gingen vervolgens naar de woning van de verdachte die niet thuis bleek te zijn. Op de Buisweg zagen ze een aantal mensen lopen die naar de agenten wenkten. In de groep gaf een man aan degene te zijn geweest die het ongeval veroorzaakt had. De man, 25 jaar uit Hilversum, werd aangehouden voor onveilig rijdgedrag. Na een blaastest bleek hij ook teveel gedronken te hebben (615 ug/l). Na verhoor werd hij met proces-verbaal heengezonden, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…