Home Noord-Holland Hilversum Man grist telefoon uit handen van meisje

Man grist telefoon uit handen van meisje

Vrijdag 1 maart griste een man een telefoon uit de handen van een meisje op het Stationsplein in Hilversum. Rond 17.00 uur zat een 15-jarig meisje uit Hilversum op een bankje voor het station te wachten op een vriend. Een onbekende sprak haar aan. Ze vertrouwde het niet, gaf antwoord op de vraag van de man en liep weg richting de Starbucks. De man kwam achter haar aan. Op het moment dat de Hilversumse aan het bellen was, griste de man de telefoon uit haar handen. Hij rende weg richting de Beatrixtunnel, de Hilversumse rende erachteraan.

Ze kon hem inhalen en vastpakken, de man wist zich los te rukken en rende weg. Het meisje ging er wederom achteraan maar kwam bij een paar trappen ten val. Toen ze opstond zag ze twee voorbijgangers dichtbij de verdachte en riep om hulp. Een van de voorbijgangers stak zijn been uit om de verdachte te laten vallen. Dit lukte niet en de man rende weg de Beatrixtunnel in. Het meisje hield geschaafde knieën over aan haar val.

Een man met een lichtgetinte huidskleur, tussen de 20 en 30 jaar oud, rond de 1.90 meter lang met een normaal postuur. Hij had kort haar, opgeschoren aan de zijkanten en een zwart stoppelbaardje. Hij droeg een spijkerbroek, een lichtgrijze jas tot op de knie met capuchon, donkerkleurige schoenen en een donkergrijs petje. Hij sprak Nederland met een licht accent.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…