Home Noord-Holland Hilversum Burgemeester sluit horecazaak in verband met ernstig incident

Burgemeester sluit horecazaak in verband met ernstig incident

In verband met een ernstig incident dat afgelopen weekend plaatsvond in horecabedrijf ’t Geintje, heeft de gemeente in samenspraak met de politie besloten om ’t Geintje voor twee weken te sluiten. Deze maatregel zal op donderdag 28 februari ingaan.

Vechtpartij

Vrijdagavond 22 februari vond er in ’t Geintje een vechtpartij plaats. Een 37-jarige Hilversummer had al enige tijd een conflict met een bekende van hem. Dit resulteerde vrijdagavond rond 21.00 uur in een bedreiging. De betrokken partijen kwamen elkaar tegen in de horecagelegenheid aan de Zuiderweg. Twee mannen bedreigden de Hilversummer. Een derde man hield zich buiten op. Volgens getuigen zou er binnen ook een wapen gezien zijn. De twee mannen werden door medewerkers de horecagelegenheid uitgezet. Politieagenten hebben in de omgeving gezocht naar de drie mannen. Twee mannen konden worden aangehouden. Het gaat om een 33-jarige inwoner van ’s-Graveland en een 32-jarige Hilversummer. In de directe omgeving van de Zuiderweg werd een wapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Een derde man, een 34-jarige Hilversummer, is zondag gehoord. De verdachten zijn zondag 24 februari heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Onaanvaardbaar

Burgemeester Pieter Broertjes geeft aan dat door het incident er een gevaarlijke situatie ontstond voor de mensen in het café en daarbuiten. “Dit is volstrekt onaanvaardbaar en daarom heb ik besloten om het café voor twee weken te sluiten,” aldus de burgemeester.
 

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…