Home Noord-Holland Amsterdam AMSTERDAM – Getuigen gezocht na beroving Buikslotermeerplein

AMSTERDAM – Getuigen gezocht na beroving Buikslotermeerplein

Dinsdagmiddag 9 januari rond 12.15 uur heeft er een beroving onder bedreiging van een vuurwapen plaatsgevonden aan het Buikslotermeerplein. Het slachtoffer raakte hierbij niet gewond. De politie komt graag in contact met getuigen.

Het slachtoffer loopt even over het Buikslotermeerplein met één van de verdachten als de tweede verdachte met hen meeloopt en hem bedreigt met een vuurwapen. Als het slachtoffer zijn geld afstaat aan de verdachten, rent het slachtoffer weg en vertrekken de verdachten los van elkaar in de richting van het Olof Palmeplein en de Loenermark.

Signalement
Het signalement van de verdachten is als volgt:

Verdachte 1:

 • Man
 • Ongeveer 1.70 meter lang
 • Lichte huidskleur
 • Kaal
 • Bril met getinte glazen
 • Zwart-/grijskleurige ringbaard
 • Zwarte parkajas tot de knieen
 • Donkerkleurige broek
 • Witte sokken
 • Zwarte schoenen

Verdachte 2:

 • Man
 • Ongeveer 1.75 meter lang
 • Lichte huidskleur
 • Aziatisch uiterlijk
 • Zwarte muts met wit logo aan voorzijde
 • Blauwe bodywarmer
 • Zwart vest met capuchon
 • Zwarte joggingbroek
 • Zwarte schoenen met witte zool

Informatie delen
De recherche doet onderzoek naar de beroving en komt graag in contact met getuigen die meer weten. Beschikt u over informatie die mogelijk relevant is voor het onderzoek? Of heeft u iets gezien of gehoord dat met deze zaak te maken heeft? Bel dan met de politie via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem. Vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2024006624.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…