Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Drugs en geld aangetroffen bij controle spookbewoning

Amsterdam – Drugs en geld aangetroffen bij controle spookbewoning

De politie en gemeente hebben in oktober bij een spookburgeractie aan de Pampuslaan drie personen aangehouden. In de woning waarin zij verbleven, werd onder meer een handelshoeveelheid drugs en een geldbedrag van 20.400 euro aangetroffen.

De woning aan de Pampuslaan kwam in beeld vanuit een RIEC-casus in de regio Amsterdam Amstelland. Het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) samenwerkingsverband richt zich op de integrale aanpak van georganiseerde criminaliteit en ondermijning, waaronder het misbruik van woningen door criminelen. Door de samenwerking tussen RIEC-partners, zoals de belastingdienst, de politie en gemeente, kwam het adres op de Pampuslaan naar voren. De politie bezocht vervolgens de woning met een toezichthouder van de gemeente en voerde een controle uit. Dat resulteerde uiteindelijk in een strafrechtelijke doorzoeking van de woning onder leiding van een rechter-commissaris.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…