Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen gezocht na nachtelijke explosies in Amsterdam

Amsterdam – Getuigen gezocht na nachtelijke explosies in Amsterdam

Bewoners in Osdorp en Oost zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 18 oktober 2023 geconfronteerd met excessief geweld. Op twee verschillende locaties in de stad is een explosief afgegaan. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond. De recherche heeft de zaken afzonderlijk in onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 01.45 uur komen bij de politie meldingen binnen van een harde knallen op het Ladogameerhof. Uiteindelijk bleek sprake van een explosie bij de centrale toegangsdeur van een appartementencomplex. Hierbij is schade ontstaan aan de toegangsdeur. Ruim drie uur later, zo rond 5.00 uur, volgt een tweede explosie aan de andere kant van de stad. Voor de deur van een viswinkel aan de Molukkenstraat klinkt een harde knal. Door de explosie is een ruit vernield. Op beide locaties maken agenten een plaats delict en zetten deze af. Ook komt het Team Explosieven Verkenning (TEV) ter plaatse en start de Forensische Opsporing een onderzoek.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…