Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Aanhouding verdachte steekincidenten Prins Hendrikkade en Warmoesstraat

Amsterdam – Aanhouding verdachte steekincidenten Prins Hendrikkade en Warmoesstraat

In het onderzoek naar twee steekincidenten in het centrum van Amsterdam is op zondag 1 oktober een 22-jarige verdachte aangehouden. Bij de incidenten raakten een man en een vrouw gewond.

In de nacht van 30 september op 1 oktober 2023 omstreeks 02.00 uur zijn agenten in het Wallengebied bezig met een actie als ze de verdachte, die gesignaleerd staat voor de steekincidenten op de Prins Hendrikkade en de Warmoesstraat, herkennen. Met de camera’s in het gebied volgen ze hem waarna hij op het Damrak buiten heterdaad kan worden aangehouden.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september 2023 werd het mannelijke slachtoffer omstreeks 01.35 uur door de verdachte op de Prins Hendrikkade gestoken als hij hem aanspreekt op zijn gedrag. Hij moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwonding laten behandelen.

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 september 2023 werd het vrouwelijke slachtoffer omstreeks 03.00 uur neergestoken op de Warmoesstraat. Ze werd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Voorgeleiding
De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…