Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Zorgwekkende stijging explosies: ‘Dit excessief geweld moet stoppen’

Amsterdam – Zorgwekkende stijging explosies: ‘Dit excessief geweld moet stoppen’

De politie-eenheid Amsterdam is de afgelopen week maar liefst elf keer opgeschrikt door explosies. De impact op het veiligheidsgevoel van de bewoners is vanzelfsprekend enorm. Politiechef Frank Paauw deelt zijn zorgen over de problematiek, de aanpak en de benodigdheden vanuit overheidspartners.

Samenwerking
Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. “Dat moet stoppen,” aldus Frank Paauw. “De aanpak van de politie bestaat grotendeels uit de opsporing en de samenwerking met andere politie-eenheden en overheidsorganisaties. Die intensieve samenwerking stopt niet bij onze landsgrenzen, want de achterliggende conflicten en persoonlijke vetes doen dat vaak ook niet.”

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…