Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Poging overval slijterij Molukkenstraat

Amsterdam – Poging overval slijterij Molukkenstraat

Dinsdagavond 19 september 2023 probeert een man een slijterij te overvallen aan de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost. Hierbij wordt de medewerker bedreigd. De verdachte maakt niets buit en niemand raakt gewond. De recherche zoekt getuigen.

Omstreeks 18.50 uur komt een man de slijterij binnen lopen. De aanwezige medewerker, die zich achterin de zaak bevindt, loopt naar hem toe om hem als klant te helpen. De man trekt vervolgens uit het niets een mes en bedreigt de medewerker. Hierbij eist de verdachte geld. De medewerker besluit de winkel uit te rennen waarbij hij op straat om hulp roept. De verdachte rent kort hierna zonder buit de winkel uit in de richting van het Ceramplein achter het badhuis langs. De medewerker blijft geschrokken achter. De gealarmeerde agenten zoeken nog naar de verdachte in de omgeving maar wordt helaas niet meer aangetroffen. 

Signalement verdachte:
– Man
– ongeveer 20 jaar
– (Licht) getinte huidskleur.
– Nederlands sprekend
– Slank postuur
– 1.75 meter lang
– Zwarte capuchon, petje daaronder
– Zwarte jas
– Grijs/antraciet joggingsbroek
– Schoudertas

Ter plaatse zijn Forensische Opsporing en de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komen graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep 
De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze poging overval. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

BVH NR: 2023212814

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…