Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Overval slijterij Johan Huizingalaan

Amsterdam – Overval slijterij Johan Huizingalaan

Zondagmiddag 17 september 2023 plegen twee mannen een overval op een slijterij aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-West. Hierbij wordt één van de twee medewerkers bedreigd. De verdachten maken hierbij geld buit waarbij niemand gewond geraakt.

Omstreeks 17.15 uur komen twee mannen op een scooter aanrijden uit de richting van de Van Mourik Broekmanstraat. Ze stoppen aan de achterzijde van de slijterij waarbij één van de mannen afstapt. Hij loopt hierna via de achterzijde van de winkel naar binnen op het moment dat er twee medewerkers aanwezig zijn in de winkel. Deze overvaller bedreigt de medewerker achter de balie en eist geld. Als de verdachte geld heeft buitgemaakt, vlucht hij de winkel uit. Buitengekomen staat de andere overvaller met de scooter te wachten en rijden ze weg in onbekende richting. De medewerkers blijven geschrokken achter en alarmeren de politie. Zij zoeken naar de verdachten in de omgeving maar worden helaas niet meer aangetroffen. De bestuurder van de scooter droeg een bruinkleurige helm. De verdachte die binnen is geweest voldoet aan het volgende signalement:

– man;
– lichte huidskleur;
– tussen de 40 en de 50 jaar oud;
– blauw mondmasker;
– blauw grijze regenjas;
– spijkerbroek;
– capuchon over het hoofd.

Ter plaatse zijn Forensische Opsporing en de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komen graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep 
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…