Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen overval telecomwinkel Gelderlandplein & straatroof Valkhof gezocht

Amsterdam – Getuigen overval telecomwinkel Gelderlandplein & straatroof Valkhof gezocht

Op dinsdagavond 1 augustus 2023 heeft een overval plaatsgevonden op een telecomwinkel aan het Gelderlandplein. Hierbij raakte niemand gewond. Twee jonge mannen (14 en 23) zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De recherche onderzoekt de zaak en de mogelijke link met een straatroof diezelfde avond en komt graag in contact met getuigen.

Rond 18.10 uur stappen twee jonge mannen de winkel binnen en bedreigen vrijwel direct het aanwezige personeel met een slagvoorwerp. Daarna grijpt het tweetal enkele producten uit de winkel, slaat met een slagvoorwerp hard tegen een deur en verlaat daarna de winkel in de richting van de Van Leijenberghlaan. De geschrokken medewerkers schakelen hierna direct de politie in en agenten maken bij aankomst een zoekslag in de omgeving. Zij treffen uiteindelijk met behulp van een getuige twee verdachten aan in de bosjes aan Onstein. Het duo wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…