Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Verdachte overval tankstation Meer en Vaart binnen tien minuten aangehouden

Amsterdam – Verdachte overval tankstation Meer en Vaart binnen tien minuten aangehouden

De politie wist maandagmiddag 10 juli nog geen tien minuten nadat de melding van een overval op een tankstation aan Meer en Vaart binnenkwam een verdachte voor het incident aan te houden. Met behulp van foto’s gemaakt door een getuige en een duidelijk signalement van de man konden toegesnelde agenten hem zo snel in de kraag vatten. Mogelijk is de 26-jarige Amsterdammer ook betrokken geweest bij vier andere overvallen op tankstations in Amsterdam-West en Zuid de afgelopen weken.

De overval vond die middag rond 14.00 uur plaats. Meteen na binnenkomst begon de overvaller tegen het aanwezige personeel te schreeuwen dat hij geld wilde en dreigde daarbij met een mes. Terwijl de overval binnen gaande was, probeerde een klant het tankstation te betreden. Eén van de medewerkers zag dit en gebaarde dat de klant beter buiten kon blijven. Maar de klant voelde direct dat er iets niet klopte en was van plan toch binnen te gaan kijken. Nog voordat hij dat kon doen, kwam de overvaller het tankstation uit rennen. Met wat geld uit de kassa sloeg hij op de vlucht. De overvaller tegenhouden kon de klant niet, maar hem op de foto zetten lukte wél.

Ondertussen was de politie gealarmeerd en kwamen agenten naar het tankstation. Zij kregen meteen de foto’s van de getuige doorgestuurd en hadden zo direct een heel duidelijk beeld van de verdachte. Op basis van hiervan kon de verdachte minuten later op de Johan Huizingalaan gelokaliseerd en aangehouden worden. Bij het fouilleren van de verdachte troffen agenten een mes en cash geld bij hem aan.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Fryslân/Noord-Holland – Zeven aanhoudingen voor productie van verdovende middelen

De Friese recherche heeft woensdagochtend 29 november zeven mannen aangehouden in een onde…