Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Doorbraak in cold case gedode Jody; verdachte na twintig jaar aangehouden

Amsterdam – Doorbraak in cold case gedode Jody; verdachte na twintig jaar aangehouden

Op woensdag 5 juli heeft de Amsterdamse recherche een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de in 2003 om het leven gebrachte Jody (34). De recherche is de verdachte op het spoor gekomen door middel van een DNA-verwantschapsonderzoek. De verdachte is op vrijdag 7 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor veertien dagen in bewaring gesteld. 

Op maandag 23 juni 2003 wordt in de bosjes bij Sportpark Spieringhorn aan de Seineweg in Nieuw-West het levenloze lichaam aangetroffen van Jody. Jody was een transgendervrouw uit Ecuador die in Nederland prostitueerde en hier illegaal verbleef. Op het lichaam van het slachtoffer zijn meerdere verwondingen zichtbaar. De uiteindelijke doodsoorzaak blijkt verwurging te zijn. Er wordt direct een onderzoeksteam samengesteld dat er alles aan doet om de dader op te pakken. Helaas zorgen al die inspanningen niet voor een aanhouding van een verdachte, tot aan de recentelijke DNA-match.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…