Home Noord-Holland Amsterdam Nederland, België en Duitsland – Nieuwe hoop in moordzaken door tipgevers Operation Identify Me

Nederland, België en Duitsland – Nieuwe hoop in moordzaken door tipgevers Operation Identify Me

De eerste week van de coldcasecampagne Operation Identify Me heeft belangrijke nieuwe informatie opgeleverd in de zoektocht naar de identiteit van vermoorde vrouwen. De politiediensten in Duitsland, België en Nederland ontvingen samen al ruim 200 tips, waaronder voor meerdere zaken ook specifieke namen. Dinsdag 16 mei, ongeveer een week na de lancering, maakt de politie in de uitzending van Opsporing Verzocht voor het eerst de balans op. De politieorganisaties in de drie landen en INTERPOL noemen het resultaat tot nu toe hoopvol maar benadrukken dat meer informatie nog steeds hard nodig is.

Op woensdag 10 mei werd de internationale campagne Operation Identify Me gelanceerd door het Bundeskriminalamt in Duitsland, de Federale politie in België, de politie in Nederland en INTERPOL. Op www.interpol.int/im  staan sindsdien 22 zaken die bekeken kunnen worden door het publiek. Alle slachtoffers in de campagne zijn ongeïdentificeerde vrouwen en in de meeste gevallen is het zeer waarschijnlijk dat het slachtoffer om het leven is gebracht.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident metrostation Reigersbos

Bij een steekincident op metrostation Reigersbos is donderdagmiddag 7 december omstreeks 1…