Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Ongeregeldheden rondom Turkse verkiezingen in de Rai

Amsterdam – Ongeregeldheden rondom Turkse verkiezingen in de Rai

Op zondagavond 7 mei zijn er ongeregeldheden ontstaan in de Rai Amsterdam Zuid. Op dat moment was de sluiting voor het stemmen voor de Turkse verkiezingen. Op het moment dat de organisatie de situatie niet meer onder controle had waardoor de openbare orde werd verstoord, heeft de politie opgetreden om de rust weer te laten wederkeren.

Ongeregeldheden

Rond 21.00 uur krijgen agenten de melding om te gaan naar de Rai waar op dat moment de stembiljetten voor de Turkse verkiezingen worden geteld. De situatie is dusdanig uit de hand gelopen dat de organisatie die verantwoordelijk is voor een veilig verloop van de verkiezingen, de hulp van de politie nodig heeft. Vervolgens is de politie in grote getalen ter plaatse gegaan en treffen binnen in de Rai een chaotische situatie aan waarbij er een massale vechtpartij tussen ongeveer 300 personen gaande is. Tijdens de vechtpartijen zijn er twee slachtoffers gewond geraakt. De politie heeft met de aanwezigheid van de hondengeleiders en medewerkers van het netwerk de openbare orde gehandhaaft waarna de rust is wedergekeerd. De Mobiele Eenheid is daarbij ook opgeroepen om de agenten ter plaatse te ondersteunen. 

Organisatie

De politie is niet betrokken bij de organisatie en ook niet voor het veilige en goede verloop van het tellen van de stemmen. De politie treedt alleen op wanneer de organisatie de situatie niet onder controle heeft en daardoor de openbare orde in het geding komt. Dit laatste is dan ook de reden dat we hebben opgetreden. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen zijn verricht.

Onderzoek

Er wordt onderzoek gedaan naar welke strafbare feiten er zijn gepleegd en wat de toedracht is van deze ongeregeldheden. 

 

Beeld: Intervisual studio

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…