Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – 21-jarige man gewond na schietincident Oostelijke Handelskade

Amsterdam – 21-jarige man gewond na schietincident Oostelijke Handelskade

De Amsterdamse recherche is een onderzoek gestart na een schietincident op de vroege ochtend van 27 april (Koningsdag) rond 06.00 uur aan de Oostelijke Handelskade en is op zoek naar getuigen.

Die ochtend zijn politiemensen al ruim voor het schietincident op de Oostelijke Handelskade aanwezig nadat ambulancepersoneel om assistentie had gevraagd om een persoon die medische hulp nodig had met voldoende rust en ruimte te behandelen. Op dezelfde locatie ontstaat op dat moment een grote vechtpartij waarbij de politie moet ingrijpen. Vier agenten lopen hierbij lichte verwondingen op. Eén persoon is aangehouden. Als even voor 06.00 uur de rust lijkt wedergekeerd en politiemensen hun weg weer hebben vervolgd, komt de melding binnen dat er op straat zou zijn geschoten. Op de locatie wordt direct een uitgebreid onderzoek ingesteld, waarbij een huls wordt aangetroffen. Aanvankelijk is er geen gewonde te vinden, maar na onderzoek wordt duidelijk dat een gewonde 21-jarige Amsterdammer al op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis is vertrokken.

 

Wat de aanleiding is voor het schieten en de eerdere ruzie is niet duidelijk en wordt onderzocht. Voor rechercheurs is het belangrijk om meer informatie van getuigen te krijgen. Indien mensen getuige zijn geweest van het schieten, over beeldmateriaal beschikken, of meer weten over de aanleiding, dan hoort de recherche heel graag. Informatie kan gedeeld worden via 0900-8844 onder vermelding van onderstaande registratienummer. Het is ook mogelijk om onderstaande tipformulier in te vullen of om anoniem informatie te delen via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

2023092696

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…