Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Verdachte aangehouden in Polen voor projectie op Anne Frankhuis

Amsterdam – Verdachte aangehouden in Polen voor projectie op Anne Frankhuis

Op dinsdagochtend 25 april is een 41-jarige man in Polen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het projecteren van teksten op het Anne Frankhuis. De beelden van de projectie op 6 februari van dit jaar, zijn verspreid via telegramgroepen en werden snel wereldwijd gedeeld. In de beelden zouden discriminatoire teksten worden gezongen. De projectie zorgde voor geschokte reacties in de samenleving. Door zowel het Anne Frank Huis als Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) is aangifte gedaan. 

Na de projectie is de Amsterdamse recherche een onderzoek gestart waarbij de verdachte al vrij snel in beeld is gekomen. Vervolgens is gebleken dat de verdachte meteen na de projectie naar Polen zou zijn vertrokken. Gedurende het onderzoek is er intensief contact geweest met de Poolse autoriteiten. Maandag 24 april is een delegatie van het Amsterdamse rechercheteam afgereisd naar Polen. Deze delegatie is aanwezig geweest bij de doorzoeking van de woning en aanhouding van de verdachte. De Amsterdamse Officier van Justitie heeft de overlevering van de verdachte aan de Poolse autoriteiten verzocht. Daarover zal later een beslissing worden genomen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…