Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Overval drogist; verdachten gepakt dankzij oplettende Burgernetgebruiker

Amsterdam – Overval drogist; verdachten gepakt dankzij oplettende Burgernetgebruiker

Een drogisterij aan het Holendrechtplein is woensdagochtend overvallen door twee personen. Gelukkig is het verdachte duo, een 15-jarige en 21-jarige Amsterdammer, door het snelle melden van een oplettende burger aangehouden. Er is niemand bij de overval gewond geraakt.

De overvallers stappen rond 08.20 uur de winkel binnen en bedreigen het aanwezige personeel met een vuurwapen. De medewerkers moeten de kassalade afgeven en daarna vlucht het tweetal de zaak uit. De politie wordt door het geschrokken personeel gealarmeerd. Vanuit het Operationeel Centrum wordt direct een Burgernetactie gestart met hierin het signalement van de overvallers. Niet veel later wordt het OC gebeld door een Burgernetgebruiker die aanslaat op de signalementen en zegt het duo voor de overval in het Opheusdenhof te hebben gezien. Enkele politieagenten worden deze kant op gestuurd en zien dan twee jongemannen lopen die redelijk lijken op de omschreven overvallers.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…