Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – 19-jarige verdachte aangehouden na geweldsincident Iepenweg

Amsterdam – 19-jarige verdachte aangehouden na geweldsincident Iepenweg

Op zondag 2 april 2023 zijn meerdere klanten van een groentewinkel kort voor 18.30 uur getuige van een heftige ruzie bij een winkel op de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost. Een man (19) en een vrouw (58) raken buiten op straat in een conflict. De vrouw wordt hierbij het slachtoffer van een mishandeling: ze krijgt meerdere klappen en trappen tegen haar lijf. Een 28-jarige omstander rent hierna achter de verdachte aan, maar wordt dan zelf slachtoffer.

Hij wordt buiten op straat geweldadig aangevallen door dezelfde verdachte, waardoor hij een ernstig hoofdletsel oploopt. Later bekommeren meerdere omstanders zich in de winkel om het gewonde slachtoffer, totdat de hulpverleners arriveren. Het slachtoffer wordt met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de verdachte aangehouden. Het slachtoffer van de mishandeling, de 58-jarige vrouw, was erg geschrokken, maar had geen medische hulpverlening nodig.

De weg voor de winkel, gelegen op de kruising van de Iepenweg en de Eerste Oosterparkstraat, is die avond langere tijd afgezet voor het (sporen)onderzoek van de politie. De recherche doet onderzoek naar het voorval.

Veel mensen waren getuige van dit heftige incident. Ze konden de politie al van veel informatie voorzien. Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar beschikt u wel over informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? Vul dan het onderstaande tipformulier in of bel 0900-8844. Dat kan ook altijd anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…