Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam-Zuidoost – Getuigenoproep explosies Amsterdam-Zuidoost

Amsterdam-Zuidoost – Getuigenoproep explosies Amsterdam-Zuidoost

De recherche doet onderzoek naar twee explosies vlak in de buurt van elkaar en na elkaar. In de nacht van 5 op 6 februari 2023 om ongeveer 04.00 uur gaat er een explosief af in een portiek aan de Anna Blamansingel. Even verderop en enkele minuten later gaat er voor een portiek aan de Alexander Dumaslaan eveneens een explosief af.

De recherche doet onderzoek naar deze twee explosies. Op beide locaties is schade ontstaan, er zijn onder andere verschillende ruiten gebroken. Er is niemand gewond geraakt. Opvallend is het dat de politie bij beide meldingen een overeenkomstig signalement heeft doorgekregen.

Signalement:

  • Man
  • Normaal postuur
  • Zwarte gewatteerde jas met capuchon aan met opvallende witte streep over de arm
  • Zwarte broek aan met opvallende witte streep aan de zijkant
  • Zwarte schoenen aan

 

Ook is er nog een man gezien die op een donkere scooter zat. Hier hebben wij nog geen duidelijk signalement van. De politie doet onderzoek in de buurt, naar sporen, de toedracht en is op zoek naar getuigen.

Woont u, of was u in de buurt van de Anna Blamansingel en/of Alexander Dumaslaan in de nacht van 5 op 6 februari om 04.00 uur en heeft u iets verdachts gezien? Meld dit dan via de onderstaande mogelijkheden. Heeft u foto’s en/of filmopnames van een van de incidenten? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.

Zaaknummer: PL1300_BVH_2023029040 en PL1300_BVH_2023028942

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…