Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Zware explosie bij een basisschool in Noord – wie herkent de verdachten?

Amsterdam – Gezocht – Zware explosie bij een basisschool in Noord – wie herkent de verdachten?

Zondag 1 januari 2023 is er een zware explosie geweest bij een basisschool in Amsterdam Noord. Bij deze levensgevaarlijke en enorme knal zijn meerdere ramen, muren en diverse deuren uit hun voegen geblazen en vernield. Het gebroken glas ligt zelfs 25 meter verderop in het schoolgebouw en er is sprake van brandschade, zowel binnen het gebouw als aan de buitenkant. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt, maar de schade aan dit schoolgebouw is enorm en zal nog lang nadelige gevolgen hebben voor het schoolpersoneel en de kinderen. De politie is dan ook direct na het incident een onderzoek gestart om er achter te komen wie verantwoordelijk zijn voor deze onbezonnen actie en op wie de schade kan worden verhaald. Daarom deelt de politie de beelden van de verdachten, in de hoop achter hun identiteit te komen.

Op de beelden is te zien hoe twee personen in donkerkleurige kleding – de twee verdachten – bij een explosief voorwerp staan, aansteken en wegrennen. Kort daarna volgt een harde en grote explosie waarbij ramen, deuren en muren uit het schoolgebouw worden geblazen.

Onherkenbaar getoond
Ondanks dat de beelden al op meerdere online kanalen veelvuldig zijn gedeeld, tonen wij de verdachten eerst onherkenbaar. Het gaat hier namelijk mogelijk om jonge, minderjarige verdachten. De verdachten krijgen van het Openbaar Ministerie eerst een week lang de kans om zichzelf bij de politie te melden. Doen ze dat niet, dan worden ze over zeven dagen alsnog herkenbaar getoond.

Vragen
Herkent u de mogelijk jonge verdachten op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…