Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee aanhoudingen ongeregeldheden Mercatorplein

Amsterdam – Twee aanhoudingen ongeregeldheden Mercatorplein

De politie heeft donderdag 1 december twee Amsterdammers van 20 en 41 jaar aangehouden op verdenking van opruiing en openlijke geweldpleging. De mannen waren betrokken bij de ongeregeldheden op zondag 27 november op het Mercatorplein die ontstonden na de wedstrijd België-Marokko.

De recherche heeft na de ongeregeldheden onderzoek gedaan naar de individuele incidenten die zich op het Mercatorplein hebben afgespeeld. Onder andere het bekijken van diverse beelden waarop meerdere personen te zien zijn die de menigte opruien, is daar onderdeel van. Door dit onderzoek, heeft de recherche de identiteit van de twee aangehouden verdachten kunnen vaststellen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zullen daar worden verhoord met betrekking tot hun rol bij de onrust. Daarnaast zijn ook enkele andere personen, die bij de ongeregeldheden aanwezig waren, geïdentificeerd en door wijkagenten bezocht en gewaarschuwd.
Het onderzoek loopt nog steeds en de recherche sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Controle van Team Verkeer op hotspotlocatie in Zaandam

Regelmatig controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van h…