Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen gezocht na voertuigbrand en mishandeling van agent

Amsterdam – Getuigen gezocht na voertuigbrand en mishandeling van agent

Op woensdag 05 oktober 2022 zijn twee Amsterdammers aangehouden waarvan één voor brandstichting en de ander voor mishandeling van een politieagent aan het Tondenpad. De recherche is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Op woensdagmiddag om 12:15 uur krijgt het operationeel centrum de melding dat er een voertuig in brand zou staan in Amsterdam-Oost. Verschillende hulpdiensten zijn onmiddellijk naar het Tondenpad gegaan, waar ter plaatse de brand is geblust. Op het moment dat politieagenten een verdachte willen aanhouden voor deze brandstichting, worden zij door omstanders belaagd. Daarbij raken twee agenten gewond. Vervolgens hebben agenten een verdachte aangehouden voor het mishandelen van een agent.

 

Getuigenoproep

Er zijn verschillende omstanders die de brand en belaging hebben gefilmd en/of gezien. De recherche komt graag in contact met deze getuigen. Ook spreekt de recherche graag mensen die andere informatie hebben over de brandstichting.

Kunt u iets toevoegen aan deze zaak?

Neem dan contact op via een van de onderstaande mogelijkheden. Dit kan ook anoniem.

 

Zaaknummer: PL1300 – 2022210445

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…