Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen gezocht na plofkraak in Osdorp

Amsterdam – Getuigen gezocht na plofkraak in Osdorp

De Amsterdamse recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die in de vroege ochtend van zondag 14 augustus 2022 heeft plaatsgevonden op een geldautomaat in Osdorp.

Rond 05.00 uur komen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal is gehoord in de omgeving van de Pieter Calandlaan ter hoogte van het Ecuplein. Toegesnelde politiemensen constateren dat een aanwezige geldautomaat is geforceerd met – vermoedelijk – explosieven. De gevel is flink beschadigd geraakt door de enorme knal. Door de explosie is brand ontstaan in en rondom de automaat. Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Hoewel er veel schade is aan het pand zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht, de Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Stoffelijk overschot aangetroffen in woning na politieonderzoek; Amsterdam-Centrum

Tijdens de doorzoeking in de woning aan de Jonge Roelensteeg heeft de politie een stoffeli…